MITEN MUKAAN

Haluatko kokeilla miltä tuntuu purjehtia kilpaa rinta rinnan 100km/h
tai harrastaa rauhallista retkeilyä kauniilla säällä kevätjäillä?
Jääpurjehdus tarjoaa näitä molempia ja kaikkea siltä väliltä.

Suomen jääpurjehtijoilla on erittäin aktiivinen WhatsApp ryhmä,
jossa käydään kaikki yleinen jääpurjehdukseen liittyvä keskustelu.
Parhaiten mukaan lajiin pääset liittymällä mukaan
kyseiseen WhatsApp ryhmään, jossa sinut neuvotaan tarkemmin
lajin pariin. Mukaan ryhmään pääset lähettämällä puhelinnumerosi
sisältävän liittymispyynnön sähköpostitse teemusail (ät) gmail.com

Vko 46, All Saints 2014, Vaala, Säräistenniemi, Oulunjärvi, Painuanlahti

Suomen tuhannet järvet ja matalat meren rannat sekä pohjoinen sijainti tarjoavat jääpurjehduksen harrastamiseen yhdet maailman parhaista olosuhteista. Koko maailman jääpurjehduskausi alkaa perinteisesti Suomessa viikolla 46 järjestettävässä kilpailussa. Keväällä kausi kestää yleensä maaliskuun lopulle. Syksyllä ja keväällä Etelä-Suomessa voi samaan aikaan purjehtia merellä, kun Keski- ja Pohjois-Suomessa purjehditaan järvien jäillä. Jääpurjehdus on loistava laji myös monesta muusta syystä. Ei ole toista purjehdusluokkaa, jossa n. 2000e varusteilla aikuiset pystyvät kilpailla tasaisesti kotimaan kärjen kanssa.

Suomen DN-luokassa on loistava yhteishenki ja kaikki auttavat toisia avoimesti. Jääpurjehdus pidentää kotimaisen purjehduskauden koko vuoden pituiseksi, joten syksyisin voi nauttia alkavasta jääpurjehduskaudesta. Myös eri ikäiset purjehtijat voivat kilpailla luokassa tasaväkisesti. Jääpurjehdus on vauhdikaslaji, jossa vauhdit ovat parhaimmillaan jopa yli 120km/h. Vauhdin tunnetta voi yrittää verrata siihen, että kuljet puulaatikossa moottoritienopeutta, edessä ei ole tuulilasia suojana ja olet 5 cm päässä jäänpinnasta. Vauhdinhurmaan ihastuu helposti!

Tässä on uutinen kauden avaus kisasta marraskuussa 2020:
https://www.luoteis-lappi.fi/uutiset/jaapurret-loysivat-muonioon-6.170.45489.782c778501?fbclid=IwAR096qc4V68rYnPFo3eZLcchffGEYaFvDQ2oS7n4k8BGkDrLVjXABPsMX1c

Muonio TV 2021, Ice Sailing Interview with L731 Timo Sivula, video by William Wigley