OhjeetLiiton jäätietokanta löytyy osoitteesta http://www.icesailing.fi/jaatieto  


a) Jääalueen paikkatiedot
Kuka tahansa rekisteröitynyt käyttäjä voi lisätä tietokantaan jääalueen painamalla "Perusta jääalue" nappia. Jääalue voi olla mikä tahansa paikka, jossa voisi purjehtia jääpurrella. Minimitiedot mitä jääalueesta tarvitaan ovat nimi, paikka ja ajo-ohje. Lisäksi kunkin jääalueen kohdalle voi lisätä karttalinkin, GPS koordinaatit ja vaikka lähimmän kaupan ja majoituksen osoitteet. Jääalueen paikkatietoja voi muuttaa vain jääalueen kantaan lisännyt käyttäjä. Paikkatietoihin ei lisätä jäätietoja, ne annetaan erikseen. Lisätty jääaluetieto, jolle ei vielä ole annettu jääraporttia ilmestyy etusivun listan alimmaiseksi.

b) Jääraportit
Kun jääalue kerran on perustettu tietokantaan, se jää kantaan pysyvästi ja ilmestyy kannan etusivulle. Tämän jälkeen kuka tahansa voi lisätä jääalueelle jääraportin. Jääraportin lisääminen tapahtuu joko klikkaamalla yläreunan "Lisää jääraportti" kohtaa ja valitsemalla oikea järvi, tai klikkaamalla jäätietosivun etusivulla halutun jää-alueen oikealla puolella olevaa ikonia joka näyttää siniseltä plussalta paperin päällä. Kun siirrät hiiren ikonin päälle, ilmestyy näkyviin teksti "Lisää jääraportti". Klikkaa tätä ikonia, ja voit lisätä alueelle tuoreen järaportin. Raporttiin tulee jään ja lumen paksuus, mahdollinen kuva ja päivittäjän nimi. Kun jääalueeseen on lisätty jääraportti, siirtyy jääalueen tieto etusivulla listan ylimmäksi. Ylimpänä on aina viimeksi raportin saanut jääalue. Jääraportin voi antaa myös kännykällä osoitteesta http://www.icesailing.fi/jaatieto/mobile. Tällöiin kamerakännykällä otetun kuvan voi lisätä kantaan suoraan paikan päältä.

Jääalueen paikkatietoja ei siis tarvitse täyttää kuin kerran, jäätietoa perustettaessa. Sen jälkeen raportin antaminen rajoittuu lumen ja jään paksuuden ilmoittamiseen. Tietokantaa voi selata hakutoiminnoilla tai klikkaamallla kysymysmerkki-ikonia etusivulla, joka näyttää viimeisimmät alueelle annetut jääraportit.


© DN Finland
Suomen DN jääpursiliitto ei vastaa tietokannan tietojen oikeellisuudesta eikä jään kantavuudesta. Kukin jäällä liikkuja käyttää tietokannan tietoja omalla vastuullaan ja vastaa itse omasta turvallisuudestaan.